Met Fiona in de kajak langs de ongerepte kust van de Noordzee. Schotland

Over ons

Wij worden geïnspireerd door de ongerepte natuur, door de onstuimige zee en de dieren die erin leven. We hebben ons verbaasd over de reacties die we kregen op onze filmbeelden (zie hieronder). De Noordzee wordt vaak gezien als een grijze watermassa met weinig leven. Met onze beelden willen we laten zien hoe mooi onze zee is en je inspireren duurzaam met onze aarde om te gaan.de Noordzee is niet zo blauw - reactie op onze filmbeelden

Stichting in de Noordzee
In de Noordzee is een stichting met als doel:

 • Het bijstellen van het imago van de Noordzee
 • Het bevorderen van het duurzaam gebruik en de bescherming van de Noordzee
 • Het exploreren en onderzoeken van de Noordzee, haar ecosystemen en
  de dieren die er leven
 • Tot stand brengen van een emotionele connectie tussen de Noordzee en de mens
 • Het vergroten en het uitdragen van kennis over de Noordzee, haar ecosystemen en de dieren die er leven

Wat doen wij?

 • We onderzoeken de verborgen onderwaterwereld. Daarvoor organiseren we Noordzee exploraties.
 • We maken beeldmateriaal van de onderwaterwereld, foto’s en video. Dit wordt gebruikt in presentaties en beeldverhalen over de Noordzee en door diverse organisaties.
 • Onder het motto: verander de wereld begin bij de jeugd hebben we leerzame en inspirerende gastlessen ontwikkeld voor de basisschool. In 2016 hebben we 4000 kinderen bereikt. Het is ons doel om 1 miljoen kinderen te bereiken.
 • We leveren input aan wetenschappers, bijvoorbeeld bij de identificatie van orka’s die in de Noordzee zwemmen. Ons materiaal heeft bijgedragen aan meerdere wetenschappelijke publicaties
 • We publiceren foto- en videoverhalen over de Noordzee
 • We organiseren media-aandacht voor de Noordzee. we willen vooral het positieve onder de aandacht brengen.
 • We geven lezingen over de Noordzee, de dieren die er leven en kwetsbare ecosystemen

Bestuur van de stichting In de Noordzee:

Voorzitter: Melvin Redeker
Penningmeester: Fiona van Doorn
Secretaris: Erik Haans

KvK 66359112

Onze partners:

Het bedrijf van avonturier en spreker Melvin Redeker stelt een state of the art expeditie RIB boot ter beschikking en is tot nu toe de financier van dit project en onze expedities. Ook stelt hij zijn professionele foto- en video apparatuur , duikuitrusting en andere materialen ter beschikking.

Pega hielp ons met een prachtige trailer zodat we mobiel zijn en de RIB vanuit alle Noordzee havens in kunnen zetten.

Met onze gastlessen participeren we in het schoolprogramma van Let’s Do It Nederland. Het is ons doel om 1 miljoen kinderen te bereiken.

 • Nivado Sport en Media

Helpt ons bij het realiseren van onze expedities met een financiële bijdrage.

Melvin Redeker is avonturier en spreker, natuurfotograaf en initiator van In de Noordzee. Hij studeerde bedrijfseconomie. Als bergbeklimmer organiseerde Melvin gewaagde expedities naar de steilste bergen van de Himalaya. Als natuurfotograaf bezocht hij regelmatig kustgebieden van de Noordzee. Daar zag hij orka’s, walvissen en duikende jan van genten. Het zijn deze kleine momenten die een grote impact hebben gehad. Melvin is gefascineerd geraakt door de zee heeft zijn werkterrein verlegd van het hooggebergte naar de onderwaterwereld. Dit was voor Melvin de aanleiding om te leren duiken. Tijdens zijn eerste duik in de Noordzee probeerde een zeehond met zijn vinnen te spelen. Hij is ook mede-auteur van het luxe bergsportfotoboek Ooghoogte en hij vertaalt zijn ervaringen als expeditieleider in presentaties voor het bedrijfsleven en de overheid. Meer weten? Ga naar MelvinRedeker.nl

Fiona van Doorn studeerde bewegingswetenschappen en werkt als sportjournalist. Haar werk verschijnt in diverse kranten en media zoals het Algemeen Dagblad, het Parool, Nusport.nl, Schaatsen.nl, De Telegraaf en Schaatsen.nl Magazine. Daarnaast maakt ze videointerviews. Haar mooiste Noordzee-moment beleefde ze vanaf een vissersboot: duizenden jan van genten in de lucht, enkele zelfs op armlengte afstand. Adembenemend! Een jonge zeehond kroop bijna op haar kajak en ze volgde van dichtbij een Noordse stormvogelkuiken bij zijn eerste kennismaking met de branding. Ontmoetingen met wilde dieren die uit zichzelf de interactie opzoeken, dat zijn momenten die Fiona altijd bijblijven.